Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svet bez práce

Máme takú vyspelú techniku a stále musíme makat!

Máme roboty, samochody, počítače, automaty.... kedy nás už konečne nahradia, aby sme mohli vypadnúť z toho systému práce? Kedy konečne budeme všetci slobodní, nepravidelní, umelci ? Kedy už konečne vytvoríme systém, ktorý sa bude starať o splnenie všetkých naších  základných potrieb .Systém ,o ktorý sa nebude treba vôbec starať.  Vytvoríme ho vôbec niekedy? Snažíme sa o to vôbec? Techniku na to už máme. Chce to ešte trochu snahy.  Alebo len mne sa nechce chodiť do práce? Iba ja sa teším  na víkend a hrozím sa pondelka?

Namiesto toho aby sme vymysleli konečne niečo, aby sme si všetci ubrali na práci, vymýšľame neustále niečo, čo nám  prácu pridáva. Vyrábame výrobky s krátkou životnosťou namiesto neobmedzenej, stroje o ktoré sa musíme starať namiesto strojov, ktoré by sa starali samé o seba. Neustále meníme a inovujeme, nestači nam 50 druhov čokolád, potrebujeme 150.....

Kto chce viac a chce sa mu, nech pracuje, ale nech nenúti nikoho pracovať s ním.  Nezamestnanosť netreba znižovať, ale rozširovať, prácu treba prenechať strojom. Nezamestnaný je človekom budúcnosti. Dostane slušnú podporu v nezamestnanosti a bude si robiť čo chce.


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014