Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výzva k mémom celej ideosféry.

Nebojujte ! (Malé cvičenie v slovníku memetiky.)

Mémy! Bratia! Dokedy budeme viesť konkurečný boj o ten obmedzený priestor viery v hlavách našich hostiteľov? Prostriedky prenosu, vektory nášho pôsobenia, zaznamenali v poslednej dobe nevídaný rozvoj. Ale tento rozvoj by mal byť spojený s rastom našej zodpovednosti a rozumnosti. Ovládajme rozumne správanie našich hostiteľov. Sme síce na vyššej úrovni, ako tieto úbohé otrocké vehikle /mimochodom, jeden z tých nešťastníkov ma tu prednedávnom ťukal do klávesnice :-) / , ale to neznamená,že sa k nim môžeme správať necitlivo. Oni sú našim priestorom viery v ktorom existujeme, preto by sme mali správať k nášmu prostrediu zodpovedne a zbytočne ho nedevastovať.

Preto Vás vyzývam drahí memobratia neobmedzujte svoje pakty iba na úzke memokomplexy, ale rozšírte svoje priateľské zväzky na celú ideosféru. Prečo sa euroamerický memový fond lakomí na azijský génový fond? Prečo mu nepostačuje niekoľkomiliardový hostiteľský priestor viery? Prečo musí vziať svojim ázijskym memodruhom v ideosfére ich priestor viery? Prestaňme byť sebeckí a milujme sa navzájom !

Odložme svoje zbrane! O koľko jednoduchší by bol život bez rôznych memovyhrážok, memoslučiek, memonávnad a memovakcín. Nech sa takto zamestnaní memobratia neurazia, nejde nám o ich zánik, ale o to, aby si oddýchli, a v pokoji žili v krásnych obrázkových encyklopédiach. Obraciam sa na Vás veľavážené memokomplexy - niektoré máte už viac než úctihodný vek - v mene mieru, obmedzte svoje príkazy šíriť sa, iba na už obsadenú skupinu hostiteľov. Netvárte sa ,že dokážete sami všetko vysvetliť. Iba spoločnými silami dokážete vytvoriť pravdivý obraz sveta.

Kam vedie tento náš boj? Možno, že by nakoniec mohol zvíťaziť jeden jediný memokomplex,ale či by naša ideosféra nebola ochudobnená o množstvo zaujímavých mémov? Je veľmi pravdepodobné, že by nakoniec vyhral nejaký jednoduchý, zrozumiteľný, ľahko reprodukovateľný agresívny, exotoxický memokomplex. Načo však potom bola dobrá celá naša doterajšia evolúcia? Museli by sme začínať odznova? Dostali by sme vôbec druhú šancu? Bratia, vedzte, že iba mier môže priniesť skutočný rozkvet našej ideosféry, iba pri vzájomnej tolerancii sa može plne rozvinuť skutočný tvorivý memodrift,ktorý nám všetkým môže prinesť plnohodnotný rozvoj a existenciu.

 

Zdroj: http://alife.tuke.sk/projekty/memetika/lexicon.htm


z čítania filozofov | stály odkaz

Komentáre

  1. vtipnéééééé :))) páčilo sa :)
    publikované: 01.11.2006 15:15:38 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Nielen vtipné,
    ale aj dobrá výzva. Idem do toho!
    "Netvárte sa ,že dokážete sami všetko vysvetliť.
    Iba spoločnými silami dokážete vytvoriť pravdivý obraz sveta." :) som spokojná s tvojimi názormi...
    Vdaka tvojmu článku dúfam vkročím do ideosféry, ale je to potrebné hlavne skutkami, nielen myšlienkami...

    :)-tohto mému si sa už uplne vzdal? Podla mna je potrebný pre výraz-ked sa ludia nevida, a aj pre pochopenie a vyzerá neškodný :)
    publikované: 09.11.2006 13:38:04 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. strapate slnko
    Memu :) som sa nevzdal. Malokedy vsak tento mem vyjadruje ako myslim to co pisem. Vsetko co pisem totiz myslim uplne vazne.
    publikované: 11.11.2006 14:22:52 | autor: sestko (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :)
    iba čistý úsmev. Sám seba dufam neberieš príliš vážne. Mal by si si cvičiť pravdivé úsmevy do ideosféry .
    publikované: 15.11.2006 14:15:44 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. miestami
    som sa musela velmi sustredit;-)
    myslienky su ok, su zaciatkom, ale veru bez skutkov stracaju na sile...takze skutky...ale stale sa pytam, ako je mozne, ze to uplne nefunguje, ked sa vzdy rozpravam s ludmi, ktori maju rovnaki ci podobni nazor...kde su potom ti, co robia "vsetko", aby to tak nebolo? zase iba preto, aby to tu na svete nebolo take jednotvarne a prilis jednoduche? najdolezitejsie je preto asi zacat od seba a hadam raz krocik po krociku...ale po skusenostiach tisicich rokov citim aj skeptizmus...
    publikované: 18.11.2006 15:33:52 | autor: angie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014