Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj komplexný problém a jeho zložky

Každý komplexný  problém sa skladá z reálnej a imaginárnej zložky. Ak odstraníme z problému jeho imaginárnu zložku dostaneme sa k reálnemu problému. Ak niekto nemá reálne problémy, vytvorí si imaginárne.  V minulosti  som sa bez reálnych problémov tak zamotal do  imaginárnych problémov, že mi ešte ani dnes neostáva veľa času na tie reálne. Takto zamotanému do imaginárnych problémov mi občas aj malý reálny problém pôsobí veľký problém. Veľké reálne problémy zasa neprispievajú ani k riešeniu imaginárnych problémov, takže moje komplexné problémy zostávajú neriešené. Keby len moje.  Jeden človek so svojimi imaginárnymi problémami dokáže kopu ľudom narobiť reálne problémy.


z poznania seba samého | stály odkaz

Komentáre

  1. šak....
    keby si tie imaginárne problémy dokázal akože komplexne zlúčiť s týmy reálnymy tak akože by sa vytvoril optimálny problém néééééééé?
    publikované: 16.12.2007 21:56:55 | autor: lee34 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nemysliš skôr optimálne riešenie?
    Keby som tie reálne problémy dokázal zlúčiť s tými reálnymi tak aby vznikol optimálny problém ( čím si určite myslela problém primeraný mojim schopnostiam a záujmom) tak by to nebol ani tak optimálny problém ako optimálne riešenie môjho komplexného problému.
    publikované: 16.12.2007 22:10:39 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. si..
    asi chcel povedať že relne s optimálnymi,ale to nemusí byť hned riešenie a už vôbes nie komplexného problému,lebo komplexne sa môže skladať z dvoch pomenovaných zložiek ale v realite može mať oveľa viacej substancíí ako si schopný pomenovať,čím sa zdanlivo blíži k imaginárnym problémom zase,ale je to iba zdanie,lebo aj matematický príklad ak má x a y nemusia to byť jediné faktory ktoré treba vyriešiť,aby si ale vytvoril konštantný prístup k problému,mal by si postup na revanž zase trochu priblížiť k reálnym problémom .
    publikované: 16.12.2007 22:37:23 | autor: lee34 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Šestko :-)
    komplexne som sa oboznámila s Tvojim celkom reálnym oznámením, že máš reálne a imaginárne problémy a musím Ti povedať, že tie Tvoje imaginárne problémy sú určite oveľa zložitejšie ako Tvoje reálne problémy, pretože každý Tvoj reálny problém je taký banálny, že Ty si na neho vedome nabaľuješ zopár imaginárnych, aby si potom mohol verejne, a teda celkom reálne vyhlásiť, že patríš medzi tých celkom reálnych ľudí s reaálnymi problémami, ktorí si veľmi radi nabaľujú na reálne problémy aj problémy imaginárne,
    aby mohli potom obidve komplexné zložky vydávať za bezkonkurenčný komplexný problém, skladajúci sa z reálnej a imaginárnej zložky. Uff. To bola dlhá veta... :))))
    publikované: 16.12.2007 23:53:16 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ... aby mohli potom obidve zložky
    vydávať za bezkonkurenčný komplexný problém, skladajúci sa z reálnej a imaginárnej zložky. (Oprava) P.S. Tých "komplexov" som tam mala priveľa. :))))
    publikované: 16.12.2007 23:58:59 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Martha, máš trochu pravdu,...
    ...práve sa predo mnou objavil další imaginárny problém a to otázka, či vlastne všetci ľudia nemajú iba banálne problémy. Objavil sa spolu so svojim komplexne združeným problémom, t.j. otázkou či možno považovať niekoho problémy za banálne. Ale reálne musím priznať, že moje reálne problémy zatiaľ objektívne nemajú ďaleko od tých banálnych a moje imaginárne problémy môžu liesť ľuďom so závažnými reálnymi problémami (a nielen im) na nervy.
    publikované: 17.12.2007 07:28:38 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. lee34...
    ...naznačila si zaujimavý fakt, ktorý by vyžadoval ďalšie vysvetlenie, a to, že komlexné problémy môžu mať v realite tak veľa substancií, že ani nie si schopný ich pomenovať čím sa zdanlivo blížia k imaginárným problémom..... Myslela si to tak, že ak sa ťa niekto spýta, aké máš problémy a ty to nevieš povedať, môže si ten druhý mýslieť, že némáš žiadne problémy, hoci ich v skutočnosti máš veľké?
    publikované: 17.12.2007 07:35:56 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Riešenie problémov spočíva v rozpoznaní ich imaginarity...
    ...aspoň tak tvrdia budhisti, pre ktorých sú všetky problémy imaginárne a svet je iba ilúziou. Západná veda zasa neznáša imaginárne problémy, snaží sa im vyhýbať transformovať ich tak, aby zapadali do systému vyriešených reálnych problémov. Človek s imaginárnym problémom je chorý a riešením jeho problému je liečba.
    publikované: 17.12.2007 10:35:18 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Jedno je isté,
    že každý z nás má nejaký reálny problém - menší, väčší, zložitejší, možno nevšedný. Len uvažujem či si k nemu človek pridáva nejaký imaginárny problém vedome, dobrovoľne alebo nechtiac a podobne.
    Nech je akokoľvek, nemôžeme ho vylúčiť zo zreteľa. Natíska sa nám, vymýšľame si ho a vyrábame sami.
    publikované: 17.12.2007 19:40:25 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. :))))))
    snad sa postupne rozuzlia
    publikované: 18.12.2007 22:12:24 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. dik lulla
    Mam skor obavy, ze sa zacyklia.
    publikované: 19.12.2007 13:03:52 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Šestko :-)
    Vieš, že mám rada dopovedať... Povedz teda niečo, ak môžeš,
    o vzniku imaginárnych problémov a čo má na ich vznik "reálny" vplyv.
    publikované: 19.12.2007 13:46:54 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  13. vznik imaginarnych problemov je podmieneny...
    ... napr. aj tym, ze je clovek stavany, skoleny a plateny za riesenie problemov. Aj vedec vo vedeckom ustave, ktory nema/nedokaze riesit ziadny realny problem, si vymysli problem imaginarny, vyhotovi na neho projekt a poziada od statu na tento imaginarny problem o grant . Zamestnavatelia a zakaznici neradi vidia iba tak postavat zamestnancov za ich peniaze. Preto si zamestnanci musia vymysliet imaginarne ulohy, aby sef a zakaznik videl, ze sa nemozu zastavit od mnozstva problemov a videl ze za svoje peniaze nieco dostava.
    publikované: 19.12.2007 14:04:32 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Tak toto bolo trefné...
    aj vtipné zároveň. Hneď sa mi bude ľahšie dýchať keď viem, že sú aj iní, ktorí si "vyrábajú" imaginárne problémy a dokonca im za to aj platia. Pekný deň, Šestko.
    publikované: 19.12.2007 14:19:30 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Pekny den aj tebe Martha.
    Este podotknem, ze imaginarne problemy moze vymyslat aj ten kto plati. Proste nedokaze zniest, ked jeho zamestnanci postavaju a chce ich vidiet stale v pokluse. Ako na vojne.

    Viem, ze si chcela vediet skor ako vznikaju nepracovne imaginarne problemy, ale momentalne som v praci.... :-)
    publikované: 19.12.2007 14:26:17 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Nepracovne imaginarne problemy...
    ...vznikaju tak, ze si zaciname rozmyslat o tom, co si o nas vsetci myslia a ako sa nas vsetci pozeraju.... Pricom kazdy mysli a pozera hlavne na seba. Preto su tieto problemy imaginarne. Cital som v jednom romane od Dostojevkeho o chlapikovi, ktory sa nebal ist na suboj s chlapikom, ktory zosmiesnil jeho manzelku, ale bal sa co bude hovorit/co ma povedat tomu chlapikovi pred divakmi.
    publikované: 19.12.2007 15:14:36 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014