Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Život ako upratovanie

Robím si poriadok doma i na pracovisku. Robím si poriadok vo vlasoch, i medzi zubami. Dávam do poriadku svoje šatstvo. Upravujem svoje odchody podľa cestovného poriadku. Robím si poriadok na pracovnom stole, v mailoch, v mojich dokumentoch. Usporiadavam všetky dáta, ktore som získal, do formy, v ktorej ich odošlem. Usporiadavam si v hlave to, čo počujem, aby som pochopil a tiež to čo chcem povedať, aby ma pochopili. Robím si poriadok vo svojich vedomostiach, vo svojich názoroch na život. Niekedy sa mi nepodarí v hlave poriadne poupratovať a unavujem čitatela svojím článkom na blogu. Nech mi čitatel prepáči. Niekedy dúfam, že mi pomôže trochu poupratovať, alebo rozptýli zdanlivý poriadok. Možno by bol konečne poriadok, keby som si úplne vyprázdnil hlavu. Možno by som sa začal  trochu nudiť.

Bez snahy o poriadok všetko samovoľne prechádza do neporiadku. Napriek všetkej snahe o poriadok, zostáva stále istá miera neporiadku. Možno je aj v neporiadku poriadok, ale ja to tak nevidím. Aby som si nezúfal, musím občas prižmúriť oči. Vtedy sa mi na chvíľu zdá  všetko v poriadku.

z poznania seba samého | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    poriadok mozem spravit, ked viem, co kde patri, kde ma miesto, ale ked to neviem zaradit, ako spravim poriadok?
    publikované: 13.01.2007 21:02:35 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ech!
    Neporiadok je systém uloženia vecí, ktorému momentálne nerozumieš. Inak upratovala som aj ja včera večer. Chyžu, Kvídovu klietku a Moje dokumenty.
    publikované: 15.01.2007 10:58:33 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ja som vcera zasa...
    ...s kamaratom trochu prizmuroval oci nad tym poriadkom, ktoremu momentalne nerozumiem a trochu ma z toho prizmurovania dneska boli hlava.

    lulla : to bude na tom upratovani asi najtahsie, ze celkom nevieme ako by mal vyzerat poriadok. Ale v niektorych oblastiach, ako napr. zdravie, to vieme pomerne presne.
    publikované: 15.01.2007 11:19:16 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ale vieš kde bývajú...
    ...tí, čo majú neporiadok v hlave. ;)
    Ja mám zavedený systém šuflíkov. Takže neporiadok v hlave nemávam. Mávam iba občas problém s tým, že malí siví mužíčkovia nevedia nájsť ten správny šuflík. :D
    publikované: 15.01.2007 12:16:25 | autor: Stopárka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :-) ja sa snazim o podobny system...
    ...a kazia mi ho male sive zenicky.
    publikované: 15.01.2007 13:15:40 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ...
    To je vitp:) takze neporiadok sposobuje opacne pohlavie! No je to tak...kvoli tomu nemoze clovek ani spat. "...odhalovat svoj obraz sveta detailne to je velke riziko." ale ked nevidime kazdu spinu a kazdu cistu plosku, nemozeme mat v poriadku poriadok...
    publikované: 22.01.2007 11:20:47 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014