Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj milovaný šéf

Vďaka nemu som zamestnancom.

Môj šéf je človek veľkých plánov, sľubov  a činov. Presvedčí každého o všetkom vrátane seba. Sľuby, ktoré dá zákazníkom, dokážeme plniť tak na 10%. Niekedy sa mi zdá, že musíme spolu s kolegami narýchlo postaviť aspoň nejaké základy pod vzdušné zámky, ktoré si môj šéf vysníval. Kde by sme však boli bez jeho sna?

Na príjimacom pohovore som sa snažil nič nepredstierať. Ani záujem. "Vyzeráte, akoby ste tú prácu nechceli." - poznamenal. Slabo som oponoval, že chcem. "Noví zamestnanci,  si budú musieť na seba zarobiť, na založenie pobočky som totiž trochu  narobil dlhy." Odvetil som, že im nezávidím, lebo to budú mať ťažké.  Môj šéf strašne rád rozpráva a ja celkom rád počúvam. Asi preto sme si na prijímacom pohovore celkom rozumeli. Ale z rovnakého dôvodu nepozná dobre svojich zamestnancov. Na druhý deň po pohovore som chcel zavolať nech so mnou nerátajú. Nezavolal som. O mesiac mi zavolal šéf, že ma berie a že to svetu ukážeme. Po uplynutí prvého mesiaca zamestnania mi šéf povedal: "A za čo vám mám dať dať výplatu, za tie tri grafy?" Po troch mesiacoch povedal: "Veľmi som uvažoval,či Vám predĺžim pracovný pomer.....ale kedže idú Vianoce... musíte sa ale obrátiť o 180°." To asi nepôjde. Neviem prečo to nejde celkom tak, ako by bolo potrebné, ale ja sa už nezmením. Prečo si musí hyperaktívný šéf vlastne vybrať superpasívneho zamestnaca? - osud ich chce vzájomne potrápiť? " Kedy už konečne niečo ukážeš?" - spýtal sa ma raz. Inokedy zasa  povedal pred skupinkou ľudí - "Tento už sedí na hrane, nepočúva ma." Jeden so skupinky pozrel bližšie pozrie na mňa a stoličku na ktorej som sedel a povedal, že sedím normálne a nie na hrane.

Viem,že si každý povie, že prečo nepodám výpoveď. Nejde tu však celkom iba o existenčné problémy. Ja sa nemôžem vzdať, mňa musí šéf vyhoďiť. Radšej robotu flákam, akoby som sa mal úplne vzdať.  Nemôžem zraďiť jeho sen, ktorý ho tak veľmi berie a ktorý sa mi zdá byť niekedy nereálny. Veľmi často na mňa padajú kamene z jeho vzdušného zámku a ráňajú moje sebavedomie a spokojnosť .   Mám však svojho šéfa rád.

    

či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. sestko
    no máš to ťažké...ale asi by bolo dobré, keby si začal myslieť aj na seba...najťažší je vždy prvý krok, ale určite by to potom bolo lepšie a s odstupom času by si sa asi čudoval, že si to tam tak dlho vydržal...každopádne, nech už to bude akokoľvek, držím Ti palce, aby si bol spokojný...
    a to s tým sedením na hrane, tak to som sa musela zasmiať;-)hmm, keď sú tam viaceri takí kolegovia, tak sa asi nedá čudovať, že to tam tak funguje/ či nefunguje/
    publikované: 25.07.2006 21:34:20 | autor: angie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ja mám zasa opačný problém
    Som hyperaktívny iniciatívny blbec, a nikto mi nechce za tú iniciatívu platiť :). Neviem robiť pomaly a neviem sa pretvarovať, že robím, keď nič nerobím, lebo nie je čo robiť. Prečo by som mal robiť 2x pomalšie, aby mi "vydržala práca" (máme normy) na celý deň? Prečo tam jak idiot musím sedieť ešte 2 hodiny po uskutočnení normy práce? Šéf z toho nič nemá. Musím - kôli nemu - rozťahovať prácu tak, aby mi vydržala 7.5 hodiny. A to mi strašne nesedí, pretože ja som iniciatívny blbec.
    publikované: 25.07.2006 22:53:21 | autor: qed (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :))
    tento clanok sa mi pacil, velmi prijemne podany vztah
    publikované: 26.07.2006 09:07:58 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. angie
    ... urobim, ale okolnosti sa budu musiet velmi zmenit. Myslim moje tuzby, moznosti a zasady.
    Co ma tiez drzi, su velmi dobre vztahy s kolegami -vela sa nasmejeme. Dokonca aj sefa mam takmer rad.

    Nas pracovny kolektiv velmi dobre vystihuje veta:
    "Dlho sme sa vsetci na tom najnovsom sefovom vtipe smiali, kym sme pochopili, ze to mysli vazne."
    publikované: 26.07.2006 18:59:49 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. oprava
    ten krok k odchodu raz mozno uroim..., ale okolnosti...
    publikované: 26.07.2006 19:00:57 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. qed
    konecne som pochopil, preco si v clanku "idealny svet" pisal,ze "Pracovali by sme najviac 4 hodiny denne. Viac pri dnešnej efektivite práce nie je treba."
    Chcelo by nieco pre ten idealny svet urobit, nielen o tom pisat. Neviem vsak este presne co.
    publikované: 26.07.2006 19:08:56 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. sestko
    ;-)
    publikované: 28.07.2006 13:21:37 | autor: angie (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. sestko
    Vieš, niektorí ľudia majú takú povahu, že musia proti všetkému, čo okamžite nechápu, rebelovať. Som jeden z tých a nie som tým moc nadšený. Ničmenej táto vlastnosť (hodnotiť všetko vlastným rozumom ako najvyšším súdom, ktorý má posledné slovo) má aj svoje prednosti - človek dôjde na riešenia niektorých problémov, ktoré by ho inak nikdy nenapadli.
    publikované: 28.07.2006 19:15:22 | autor: qed (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. sestko
    A inak, robit 4 hodiny denne, to som myslel tak, ze civilizacia by sa nezrutila, keby sme tak robili. Je naozaj potrebne, aby sme sa tak hnali dopredu? Aby ludia makali niekedy jak debili a este si pritom brali prilepsujuce zamestnania? Keby sme radsej vyuzivali svoju energiu efektivnejsie, tak by aj tie 4 hodiny mozno boli viac nez to, co robime dnes. Efektivnejsie myslim nie zvysovat intenzitu prace alebo vylepsenie pracovnych postupov, ale myslim tym neplytvat energiou (=peniazmi) napr. na reklamu. Skratka zrusit zbytocnu pracu. Ale aj pri sucastnej efektivite prace (bez jej zmeny) a pri sucastnom plytvani by na chod sveta 4 hodiny denne V POHODE stacili. To som tym chcel povedat.
    publikované: 28.07.2006 19:43:26 | autor: qed (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014