Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pred a po

Niekedy sa mi zdá, že môj terajší život je iba materiálom na moje svedectvo, keď raz v budúcnosti  ako obrátený na vieru budem hovoriť:  "Predtým som bol celkom iný človek. Tak hrozne som vtedy žil a tak hlboko som klesol. Nemal som rád ľudí, lebo sa mi zdalo, že ma zahŕňajú iba frázami a povinnosťami. Nemal som v živote žiaden cieľ. Nenávidel som ženy, lebo ma nechceli. Neveril so ničomu. Bol som už taký zlý, že sa ma nedalo  ani počúvať a moje texty sa nedali čítať. Čítal som rôzne filozofie, ale nijako výrazne mi to nepomohlo do života. Pripadal som si ako kvázimudrc, ktorý síce nevie nič múdreho povedať, ale zdá sa mu, že sa u neho vyvinul  akýsi filozofický vkus...
Filozofia ma síce urobila pomerne nezávislým a pokojným, ale nevedel som sa vždy držat jej princípov. Môj rebríček hodnôt bol veľmi flexibilný. Hoci som bol napr. vždy rovnako škaredý, nevedel som odolať pokušeniu, dlhé hodiny sa dívať do zrkadla. Surfoval som po rôznych stránkach a bol som z toho nešťastný....(ďalšie hriechy budem dopĺňať priebežne). "

Potom poviem ako som raz bol na jednom kresťanskom podujatí a ako sa ma Ježiš dotkol.  No a potom budem hovoriť o živote po obrátení, ako som stratil všetku pochybnosť a získal istotu večného života. Ako sa zmyslom mojho života stala služba Ježišovi. Ako som sa zbavil duchovnej pýchy a začal milovať cirkev a svojich bratov a sestry. Ako som sa prestal na všetkých sťažovať a niektorý hovoria, že ma už aj celko radi počúvajú. Že už skrátka nie som taký čurák, ako som bol.

Iný príklad

na ceste k spaseniu | stály odkaz

Komentáre

  1. zamestnanec,
    aj keď pre niektorých je to nezmysel, viem, že sa to stáva. Pred časom som počúvala reláciu o R.Č. z malého mesta na Považí,kde nebol kostol, súčasne žijúci v Blave, ktorý žil v rodine veľkého ateistu, nemal žiaden motív v živote, žil ako na sínusoide, nevedel , čo so sebou. Až tiež sa akýmsi nedopatrením / možno ho viedli cesty božie/ dostal na kresťanské stretnutie a ako on hovoril, akoby bol osvietený. Jeho život sa otočil o 180 stupňov a dnes žije v usporiadanom manželskom živote, čítava Písmo v kostole, skladá náboženské piesne, ktoré i interpretuje a je šťastný.
    publikované: 10.05.2009 16:48:13 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. strapateslnko
    :) Ja ta mam tak rada.. moze sa zdat ze pises ironicky.. ale je v tom pravda. Dokonale ta chapem. A je mi torchu smutno.. neviem ani preco. A sa tesim:))) kedy to uz bude:)
    Ked sa tak zmenis ako pises:) tak aj zeny ta budu chciet:)
    publikované: 17.05.2009 00:33:58 | autor: 1245 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. strapateslnko
    Vsimla som si teraz to slovo krestanske podujatie.. toto je mozno ironicke.. ale kaslat na sposoby.. Niektory ludia veci az tak neprezivaju.. ale to neznamena ze niesu... Niek kazdy citi dotyky rovnako.. A z curaka sa zmenis postupne.. lebo to mas tazsie.. kedze niesi naivny..
    publikované: 17.05.2009 00:37:45 | autor: 1245 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. strapateslnko
    Dakujem za tvoje povzbudzujuce komentare. To, ze moj clanok vyznieva ironicky, vypliva z toho, ze sa snazim hovorit o viere co najpresvedcivejsie, ale pritom nie som presvedceny. Ironia nepochadza z toho, ze by som si chcel utahovat, ale z toho, ze tomu celkom neverim, ale snazim sa to pisat tak akoby som uz veril..
    Ako inak?
    publikované: 17.05.2009 08:11:55 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    Ahoj:) Prosim odteraz pis len take clanky o viere a snaz sa presvedcivo.. budem ich citat:) Mam sa celkom dobre:) uz som inde ako som bola a uz pisem na ummarti - strapateslnko:) Niekedy ma navstiv:)
    publikované: 17.05.2009 12:55:44 | autor: ummarti (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Boh je barla...
    ...a ty si toho dôkazom. Ak by si bol krásny a žiadaný, nikdy by si sa nedal na vieru. Si frustrovaný, lebo ti chýba sex a pocit, že ťa niekto miluje. Snažíš sa ho nahradiť pocitom, že ťa miluje Boh. Ale pamätaj, kamoš. Boh nemá vagínu.
    publikované: 23.05.2009 18:08:43 | autor: humanoid (e-mail, web, autorizovaný)
  7. túžba po Bohu nie je len túžba po láske
    Určite máš v niečom pravdu a možno máš úplnú pravdu...minule ma na ulici zastavili dve dievčatá a pozvali ma na jednu kresťanskú akciu, pričom mi na záver povedali, že by mi chceli povedať, že ma Boh milluje.. je to fráza, ktorú človek veľakrát počuje, ale pravdupovediac bol som zasa raz trochu dojatý...

    Ale musím ti (a sám sebe) zároveň oponovať a vezmem si na pomoc aj filozofiu Schopenhauera... Túžba po Bohu sa podľa mňa skladá z dvoch zložiek. Popri potrebe lásky existuje aj od nej odlišná - metafyzická potreba.Tá vyplíva z toho, že človek sa čuduje svojej vlastnej existencii, pýta sa kto vlastne je prečo musí raz zomrieť, hoci je momentálne krásny a žiadaný... dokonca, keď je jeho láska naplnená a žije harmonicky s milovanou osobou, tak sa jeho obavy a otázky zdvojnásobujú, pretože sa pýta za druhú osobu, a bojí aj o druhú (milovanú) osobu.

    Čo sa týka sexu samého osebe, môžem povedať aj z vlastnej skúsenosti, že sexuálne uspokojenie potrebu po Bohu nijako neznižuje ba skôr naopak. K tomu ešte pripájam dva výroky filozofov:
    Po súloži je každý tvor smutný. (Aristoteles)
    Nespútaná sexualita vedie k názoru, že svet nemá zakódovaný žiadny význam. Čistota mu naopak význam navracia. (Camus)
    publikované: 23.05.2009 19:32:32 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014