Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chvála nečinnosti a nerozlišovania medzi dobrom a zlom

 Kresťania sa mýlia, keď si myslia, že dokážu rozlíšiť medzi dobrom a zlom, ktoré má k sebe v skutočnosti veľmi blízko.Všetky dobré knihy a filmy ukazujú, ako sa človek môže dostať do nešťastia nie v dôsledku veľkých vonkajších katastrof, alebo svojej zlej povahy, ale sériou malých, banálnych niekedy aj dobrých skutkov. Druhou chybou kresťana je , že je k tomu ešte  aktívny. Bojuje proti zlu a ani nevie, že v skutočnosti bojuje proti dobru. Kresťanovi len málokedy príde na rozum veta z  novej zmluvy : "Neprotivte sa zlému.", lebo v biblii sa dá nájsť spústu viet, napr. aj :"Nepriniesol som mier, ale meč."
O to viac treba podporovať budhistu, ktorý nevie rozlíšiť medzi dobrom a zlom a v boji proti zlu používa iba jednu zbraň a takú, že sedí a medituje. Užitočnosť náuky netreba posudzovať podľa toho, ako sa podľa nej správajú tí chytrí a dobrí. V tom sa možno kresťanstvo  budhizmus prekonáva. Užitočnosť náuky možno treba posúdiť podľa toho, ako sa podľa nej správajú hlúpi a zlí. A v tom budhizmus kresťanstvo prevyšuje, lebo v  hlúpy a zlý budhista sedí a nič nerobí, zatiaľ čo hlúpy a zlý kresťan niečo robí.

na ceste k osvieteniu | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)))
    sedí-čítam-meditujem
    a o všetkom pochybujem :-))))
    iba hlúpy
    všetko ponúkané kúpi..
    dobre si sa zamyslel..
    publikované: 01.09.2010 19:19:21 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014