Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

zabúdam aj čo chcem

Blog nemám na to, aby som sa tu hral na spisovateľa. Netužim ľudí informovať a presviedčať. Môj blog je tu na to, aby som si ujasnil a nezabudol na to kto som a čo chcem.

 Viem čo chcem? Nie vždy. Zabúdam. Po celom dni v pracovnom kolotoči sa veci ,ktoré chce môj šéf sa stávajú mojimi túžbami.  Ale len na čas. V sobotu ráno vždy vytriezvem a pýtam sa - Čo vlastne chcem? Samozrejme jesť a spať . Ale okrem toho? Zapnem telku a inšpirujem sa. Variť,hrať na gitaru, tancovať...... Vypnem telku, chviľu ma to drží a potom pustí.

Vytváram si pomôcky mojej pamäte. V peňaženke nosím malý zapisník a ceruzku a keď mi čokoľvek skvelé napadne, zapíšem si to. Tvorím si zoznamy aktívít , ktoré hrozne túžim vykonať.   Aby som , keď prídem domov vymletý z práce, nemusel hľadať inšpirácie v telke, ktorá ma inšpiruje k toľkým veciam, nakoniec však k ničomu. 5 minút, ktoré venujem denne svojej srdcovej záležitosti je nekonečne viac ako nič.

Aj tento blog nemám na to, aby som sa tu hral na spisovateľa. Môj blog je tu na to, aby som si ujasnil a nezabudol na to, kto som a čo chcem.

    

z poznania seba samého | stály odkaz

Komentáre

  1. sestko
    vyjadrujem verejnu pochvalu- si jeden z mala ludi, ktori spravne pouzivaju "napadlo mi" a nie "napadlo ma". Mozno len taka hlupost, ale potesi:).
    publikované: 01.06.2006 20:14:21 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :))
    pekne
    Funguje to napriklad tak, ze pokial nevies, ze "nieco" "niekde" je, tak netusis, ze by si "tam" mohol chciet ist sa pozriet, ale ked sa odniekadial dozvies, ze to "tam" je a je to "take", chces to vidiet (resp. mat).
    publikované: 02.06.2006 08:31:26 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. naozaj tweety
    pochvala potesila.
    publikované: 03.06.2006 14:40:02 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. lulla, neda mi nedodat
    ze moj oblubeny filozof Schopenauer vyjadril tento vztah informacii a chcenia, intelektu a vole, skoro poeticky, ked napisal :"Vola je silny slepec, ktory nesie na svojich pleciach chromeho vidiaceho."
    publikované: 03.06.2006 14:44:04 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. otazocka malicka + nazor
    juuj.... :)

    blog je vacsinou na to, aby si sa vyjadril..ci uz sam pre seba alebo pre inych... aj ked tvrdis, ze sa nechces hrat na spisovatela, tak trochu to aj robis.. uz len tym, ze pises rozne postrehy a nazory.. praca spisovatela nie je len o napisani poviedky, romanu a inych epickych zanrov.. praca spisovatela je aj o prinasani novych informacii, o sebareflexii a o nazoroch..
    ale to je nepodstatne.. chcela som sa len spytat, ze ci sa stotoznujes so Schoppenhauerovou filozofiou.. Myslim, ze je to filozofia podobna Sartrovej alebo Camusovej, nie? Existencializmus, nie?
    A aj ked sa nehras na spisovatela, opat musim poznamenat, pre mna nim si... lebo vyjadrujes otvorene to, co si myslis :)
    a vies viac-menej pouzivat interpunkciu a slovensky jazyk :)))
    publikované: 06.06.2006 14:20:04 | autor: Anne (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. odpoved na otazocku
    Schopenauerova filozofia je mi velmi sympaticka -je pristupna, bez zlozitych pojmov, s mnostvom prikladov a prirovnani, svojim premyslenym pesimizmom dava cloveku do ruky zbrane proti plytkemu optimizmu, plytkej viere a neprirodzenemu "pozitivnemu mysleniu".
    Ak "stotoznovat sa s niecim" znamena "prijimat nieco bez vyhrad" tak potom sa s nim (aspon zatial) nestotoznujem.
    Schopenhauer bol sucastnikom Sorena Kierkegaarda - zakladatela existencionalizmu a jeho filozofia "vole" inspiroval Nietscheho (ktory sa tiez niekedy zaraduje k existencionalnym filozofom ) k jeho filozofii "moci".
    publikované: 06.06.2006 18:49:35 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :)
    vdaka :)
    publikované: 06.06.2006 21:41:02 | autor: Anne (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014