Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Filozofi v meste , filozofi na blogu

Blog je tiež akési mesto (s cca. 12755 obyvateľmi).

Blogy delíme na veľké i malé, slobodné i vrchnosti podriadené, otvorené prílivu nových blogerov i uzatvorené, prosperujúce i upadajúce. Príťažlivá sila blogu vťahujúca do seba surferskú populáciu za svoj vplyv vďačí predovšetkým schopnosti vniesť zvýšenú dynamiku do pohybu myšlienok pisateľov i čitateľov. Ide tu o vznik prostredia, kde je hlavným spoločenským typom bloger a hlavným differenčným kritériom návštevnosť jeho blogu. Blogerský vzduch dáva pocit slobody k vlastnej realizácii. Zároveň može byť blog ako celok uzatvorený, nie každý v ňom môže ostať, aj keby doň cez kontrolné brány vstúpil.

Objavujú sa tu nepochopiteľní cudzinci, tvrdohlavo uľpievajúci na svojej viere, správaní a spôsobe života , blogoví chudáci – tuláci, žobráci, vydedenci, príživníci, herci, úžerníci, mastičkári, fotografi a všetci im podobní, kvitne tu zločin a neresť. Blog sa ich sprvu pokúša socializovať, ak to nejde tak vylúčiť či vypudiť. S rastom blogu však narastá kultúrna, jazyková, sociálna a konfesionálna rôznorodosť blogerskej populácie. Blog sa stáva viac otvoreným, rušia sa privilégia odstraňujú sa bariéry nastáva chaos.

Tento proces je sprevádzaný objavením sa reformátorov.  Reformátori sa od tradicionalistov, konzervatívcov a nostalgikov neodlišujú odmietaním starého princípu uzavretosti, iba presvedčením, že treba utvoriť nové formy uzavretosti. Nastupuje éra racionality, t.j. schopnosti otvoreného systému udržiavať svoju integritu vylučovaním, ohraničovaním, včleňovaním. Skúmanie tejto racionality nás vedie k skúmaniu predobrazu našich vlastných postojov. Odísť alebo zotrvať? Búrať, alebo rekonštruovať? Zakladať, alebo nadstavovať? Blogerov možno deliť na blogofilných a blogofóbnych. Ale aj tým blogofóbnym leží blog na srdci.

Karteziánsky blog a blog nerozumu

„Jedna z prvých myšlienok ma priviedla k uvedomeniu si, že v dielach zložených z viacerých častí a vytvorených rukami rozličných majstrov, nie je toľko dokonalosti ako v tých na ktorých pracoval len jeden.“ (Descartes) Ideálny blog by musel byť dielom jediného tvorcu. Blog v ktorom žijeme je blog nerozumu. Možu za to zložité podmienky, za ktorých bol stavaný, veľký počet staviteľov..... Čiastočne možno dúfať v rekonštrukciu. Je pravda, že ľudia nikdy naraz nezmažú všetky svoje blogy, len preto, aby ich potom mohli napísať inak s krajším článkami, vidíme však ,že viacerí mažú alebo prestavujú svoje blogy, nútení niekedy nebezpečím, že by to na nich všetko akosi padlo. Blog je pre niektorých blogerov dobrým miestom v tej miere, v akej ho môžu pri svojej práci ignorovat. „Uprostred veľkého množstva ľudí, ktorých záujmy sú nám cudzie,chceme maskovať svoju tvár, nedať sa chytiť, pripútať, prinútiť k verejnej spovedi. Okolitý ľudia sú pre nás iba stromy a šum potôčika. Ich jednotlivé informácie sa tak zmiešavajú, že produktom je šum , ktorý nám nič nehovorí.“ Ale aj títo ukrývači sa svoje dielo píšu pre blog.

Moralisti z blogu

 „Čo sa naučíme v malom kruhu dvoch alebo troch milencov alebo priateľov? Milovať ľudstvo. Vo veľkých spoločnostiach sa naučíme ľudí len nenávidieť.“ (Rousseau) . Rozumovanie na blogu plodí sebelásku, filozovanie izoluje človeka. Nový prišlenec z blogu akosi vytŕča, vidno,že tam ešte celkom nepatrí. Musí si osvojiť určité návyky, pravidlá. Mizne z neho úprimnosť, rastie trhovnícka falošnosť, umenie pretvárky, egoizmus. Blog mení všetkých na rovnaký spôsob, tvorí z nich unifikovaných jedincov.

„Kde končí samota, tam začína trh: a kde sa začína trh, tam sa začína aj hrmot veľkých hercov a hmýrenie otravných múch.“ , „Milujem maštaľ. Na blogu sa zle žije, je tam priveľa smilníkov. Ujdi priateľ  do svojej samoty! Vidím, aký si umorený hrmotom veľkých ľudí a doráňaný pichliačmi malých malých.“

„Príroda poháňa ľudí do neznášanlivosti, vojen a pustošeniu – ona chce takto dosiahnuť, aby vyšli z nezákonného stavu divochov a vstúpili do zväzu národou, v ktorom by každý, aj najmenší mohol očakávať svoju bezpečnosť a svoje práva“ (Kant)

 
Pesimistické pohľady

Walter Benjamim popisuje stav, kď nás po noci strávenej snami o večnosti a prirodzenosti nášho sveta odrazu prebudí vnímavosť v dejinnému a teda k dočasnému charakteru všetkých článkov a diskusíí, potom sa blogy ukážu v tej podobe ako im predpisujú dejiny – ako budúce DELETE.

Focault sa zasa díva na blog, ako na panoptické zariadenie, kde je každý pod dohľadom. Vedomie že si pozorovaný, vedie k tomu, že sám od seba robíš to, čo sa od teba očakáva. Blog viaže človeka s miestom a jeho funkciou. Môžeme pozorovať zrod nového človeka, sústredene pracujúceho na svojich úlohách, v čistom, dobre osvetlenom a uzavretom priestore.

 
 Tento článok vznikol ako pokus o recenziu knihy „Filozofi v meste“ od prof. Miroslava Marcelliho. Nakoniec však pokus dopadol tak, že ide čisto o výpisky z tejto knihy, takmer bez jedinej vlastnej myšlienky, až na nejaké prepájajúce vety , pričom sú ale tieto mierne skomolené, hlavne v tým spôsobom, že slovo „mesto“ bolo nahradené slovom „blog“. Celý článok teda nie je možné považovať ani za jeden veľký prerušovaný citát z knihy „Filozofi v meste“ Dúfam, že som neporušil týmto žiadne autorské práva.
 

z čítania filozofov | stály odkaz

Komentáre

  1. Mne se to líbí! I když,...
    ...s některými poznatkami, či tvrzeními pána profesora bych věděl polemizovat. Ale. Ale o to nejde. Každý pokus zmapovat prapůvod motivace jedince působit na jakémkoli blogu mne zajímá.
    V zásadě , mimo jiných, akceptuji názor, že blog si založí ten, co se chce hrát. Na někoho, čím ve skutečnosti je, no společenská atmosféra mu brání projevit své touhy, vyjádřit sdělení, čím by chtěl být. Jsou i tací, co blogování zneužívají k jiným, i kriminálním účelům.
    Proto neodsuzuji a priori aliasování, jen mi vadí, že někteří neznají míru ve svém nickování.
    Byl a je tu stále fenomén" blog stretok". Osobně trpím návaly. Návaly dobré nálady. Při představě, že u Michalské brány oslovím nádhernou ženu slovy: " Prepáčte, dámo,neni ste Vy césium 854? A PrincovaLiška vám nič nehovorí? Dovolte, aby som sa predstavil, volám sa Mito z blogu pravda.sk." A teď čekej co bude, co se stane, co nastane.Hodina sedí,si dochvilný, protože jsi byl o patnáct minut dřív a stihnul v pohodě cígo a pívo tak tak, neboť na blogu jsi nekuřák a abstinent.
    A najednou koukáš jako blázen, a vono se stane to, že místo čtyřech blogerek je tam jen jedna, asi tak čtrnáct, patnáct vod pohledu a ostatní jsou zbojníci, taky vod pohledu.
    A dostane se Ti zadostiučení v podobě vyjádření na Tvou adresu.
    " Táhni magore, už si někdy slyšel, že jsem já ňáký césium? Když už, tak dělám do uránu, pako! A Ty nevidíš, že tu pasu?"
    Tak todlencto mně napadá skoro vždycky.
    Pokud to tak není, tak na co jsou nám naše nicky?
    publikované: 08.08.2009 14:20:37 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. .
    zaujimave myslienky
    publikované: 08.08.2009 14:33:22 | autor: sygonisko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. profesor pravdaze o blogu ani slovka nepovedal...
    ...hovoril iba o meste a jeho vplyve na myslenie filozofov.
    Dik Mito, ze tvoj vtipny komentar, budem sa musiet trochu ponamahat, aby som prisiel na to ako suvisi s clankom. Momentalne som nejaky zresetovany, aj tato recenzia mala sluzit na to aby som trochu nastartoval svoj mozog... ale nevyslo.

    sygon ... dik, vlastne tvoj clanok ma tiez tak trochu nakopol, aby som zmenil v clanku slovo "mesto" za slovo "blog". Dal som do clanku aj odkaz na tvoj clanok. :)
    publikované: 08.08.2009 14:43:34 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. šestko, zaujímavý pokus
    o inteligentnú a podnetnú reflexiu blogu :-).
    publikované: 08.08.2009 14:50:40 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Paralela medzi mestom a blogom
    je celkom výstižná, a to nielen z hľadiska ich osídlovania a formovania, ale aj vysídlovania.

    Ak na blogu začne byť dusno, hlučno, neútulne, ak jednotlivca začne populácia blogu a premávka na ňom obmedzovať, ohlušovať či ohrozovať, celkom prirodzene hľadá únik.

    Jedni to riešia emigráciou do izolácie a samoty, iní migráciou do príjemnejšieho, podnetnejšieho či bezpečnejšieho prostredia.

    Všetko je ako má byť.
    publikované: 08.08.2009 15:05:17 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Racan, teba som chcel najprv vyslovne...
    ..priradit k reformatorom:). Ale ty si reformator iba v diskusiach a nemohol som dat odkaz na nejaky tvoj reformatorsky blog :) . Dik, za pochvalu, nie su to moje myslienky...
    publikované: 08.08.2009 15:06:24 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. šestko, aj keď to nie sú tvoje myšlienky
    tvoj autorský nápad je transponovať ich na blog, a ten nápad sa mi vidí byť originálny a svieži.
    publikované: 08.08.2009 15:09:50 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  8. sviezi autorsky napad
    Mozno mas pravdu, ale tym ze Marcelli vo svojej knihe ukazoval ako sa struktury mesta, v ktorom filozofi zili, transformovala aj do takych abstraktnych filozofickych systemov ako bol Kantov,a ze struktury mesta platia aj pre vazenie, skoly, nemocnice a blazince - potom napad ze struktury mesta platia aj pre blog nie je az taka sviezy. :)
    publikované: 08.08.2009 15:18:00 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Sestko, malo to byť o tom, prečo sme tu, prípadne boli a publikovali.
    Nenamáhaj sa, mojem"myšlienkové" pochody bývajú často nepochopené. Strata času sa nimi zaoberať. Išlo mi, v zásade o to, že, ač nickovaní, cez to zavádzajú ostatných, lebo sa osobne poznajú! Preto asi komentuje XY, a v odpovedi, že Zmrzlinárka......A ja kukám ako púk! :-)))
    Som za to, aby, keď som za blogera(ku), súkromné veci riešim cez mail, prípadne prenosným telefónom. O nič iné m,i fakt, neišlo. Asi som to priveľmi zľahčil, ospravedlňujem sa, všetkým dotknutým!
    publikované: 08.08.2009 15:21:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  10. šestko, čím sviežosť tvojho nápadu
    znižuje to, že a ze "struktury mesta platia aj pre vazenie, skoly, nemocnice a blazince"? Si myslím, že aj v tomto celkom platí paralela medzi mestom a blogom.

    Aj blog.sk má svojich udavačov a svoje praniere, svojich bláznov a svoje blázince, svoje sviečkové baby a svoje kostoly, svoje kuloáre a ich myšlienkové subkultúry...
    publikované: 08.08.2009 15:27:08 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Btw. že sa „struktury mesta ...
    transformovali aj do ... filozofickych systemov ... a ze ... platia aj pre vazenie, skoly, nemocnice a blazince“ mi pripadá byť celkom prirodzené. Je to vlastne o replikovaní sa štruktúr, tzn. o tom, že vývoj sa uskutočňuje cez analógie a preberanie osvedčených princípov a štruktúr.
    publikované: 08.08.2009 15:38:41 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  12. hmmm..
    .. kazdeho chrakterizuje urcity sposob nazerania na svet. Tomu nasvedcuju nielen nicky ale aj obsah pisaneho-citaneho..na blogu/nete byva dramatickost, zvelicovanie kontrastov, moralnost aj ubohost..vo vsetkom byva extremizacia , ktora sposobuje ze net svet/blog sa javi (aspon mne urcite) ako dehonestovany-- negativne prevazuje nad pozitivnym. Tak to je aj v zivote si myslim --som presvedcena ;-)) .Extremizacia je vlastne nutna , lebo tu chyba mimika.
    No a ktora mocnost nici blog mesto ? blogera? admina? no predsa vasen!...takisto ako aj v zivote ...to najmocnejsie a predsa tak malomocne co nas ludi ovlada bez rozdielu ..alebo sa mylim?
    publikované: 08.08.2009 17:07:08 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. jajaj, zďaleka nie každá vášeň má ničivé účinky.
    Viac než vášeň blog ničia neprajnosť, závisť, lži, ohováranie a zákulisné pletichy.
    publikované: 08.08.2009 17:39:47 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  14. :)
    publikované: 08.08.2009 17:54:26 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. jajaj, mesto vasne skor podporuje...
    ...a vasne robia mesto pritazlivym. Mozno len jedna z vasni mu skodi, akasi nicitelska, ked si susedia navzajom skodia na svojich pribitkoch a nakoniec si hoci aj podpalia domy :)

    Racan: Trochu som to zle povedal s tymi vazeniami a blazincami. Je to skor tak, ze sa ich struktura dostala do struktury mesta, vlastne teraz uz do struktury statu, lebo mesto stratilo svoje nezavisle postavenie.
    publikované: 08.08.2009 17:55:19 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Racan, pravdu mas veru..
    ale to vsetko je vasen. Vasen zloby, zavisti..
    ..zle formulovane...nielen nici ale aj prestavuje a aj vyvija a je jedno kde a kam , k lepsiemu alebo horsiemu..zvycajne sa mi javia diskusie a blogy /net ako brutalna literatura ..odzrkadluju nas zivot -brutalne zrkadlenie..ci nie?!



    publikované: 08.08.2009 17:57:01 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. hm..asi by som s Descartesom nesúhlasila
    "blog z nerozumu" je pre mňa oveľa zaujímevejším, dokonalejším a obdivuhodnejším dielom, ako by bolo dielom len jedného blogera ;)

    ...v súvislosti s tým mi napadá aj vznik človeka ako takého :)) prečo asi? aj na ňom sa podielali dvaja :P

    ...ale nie je dielo ako dielo
    publikované: 08.08.2009 18:01:32 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. sestko, pekne a pravdive..
    hej veru..len to robi mesto pritazlivym-vasne veru..;)
    je take cudzie prislovie , si mi ho pripomenul : nevstupis do raja ked tam nenajdes cloveka ;-))
    publikované: 08.08.2009 18:02:15 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Mne sa diskusie a blogy ako bruálna literatúra nejavia.
    Aj na blog.sk som bol svedkom či účastníkom mnohých podnetných a zmysluplných diskusií. Tragédia či tvoja brutalita začína vo chvíli, keď do debát vstúpia ľudia, ktorí diskutovať nevedia a utápajú sa v samoúčelných škriepkach.
    publikované: 08.08.2009 18:05:00 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  20. dia, k tvojej dvojici mi napada...
    ..este aj vyrok od Witgensteina :"Keby sa ludia obcas nedopustili hluposti, nevzniklo by absolutne nic mudreho."
    publikované: 08.08.2009 18:07:57 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. :))
    publikované: 08.08.2009 18:10:48 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Ideálny blog ako dielo jediného tvorcu?
    Blog je pre mňa viac než dielo. Je súborom diel, knižnicou, archívom, výstavnou sieňou, depozitárom, kolektívnou pamäťou... A ak má blog pre mňa príťažlivosť a hodnotu, tak práve pre rozmanitosť - autorskú, myšlienkovú, názorovú, pocitovú, ...
    publikované: 08.08.2009 18:15:49 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Račan to (zase)
    povedal lepšie ako ja :) blog je príťažlivý práve pre svoju rozmanitosť...
    publikované: 08.08.2009 18:30:46 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Moralisti z blogu!?
    Jedna z prvých myšlienok ma priviedla k uvedomeniu si, že v dielach zložených z viacerých častí a vytvorených rukami rozličných majstrov, nie je toľko dokonalosti ako v tých na ktorých pracoval len jeden.“ (Descartes)=====bolo by to jednotvárne a určite by sa neuskutiočnila výmena názorov ako napríklad teraz. Nie všetkých všetko zaujíma, nie všetci vedia a chcú viesť vysokointeligentné rozbory myšlienok, alebo nie všetci chcú čítať básne. Práve rozmanitosť myšlienok a názorov láka ľudí otvárať a komentovať, či už kladne alebo záporne.Ale každopádne, tak ako mesto má mestskú radu so svojími smernicami, tak aj toto "mesto" o tie smernice a štatúty bojovalo prostredníctvom svojich hovorcov, ktorým patrí len vďaka.
    Tvoj článok z myšlienok "filozofov" má ale určite dobré zosumarizovanie tohto "mesta"
    publikované: 08.08.2009 20:56:15 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Tolsteho blog
    Neviem, ze keby si pisal blog napr. taky L.N: Tostoj, ci by nemal vyssiu navstevnost ako cely blog.sk. :) Ale je pravda, ze by Lev Nikolajevic nestacil s kazdym osobne pokecat, lepsie, ked sa to rozlozi....
    Hovorcov obdivujem i ja... pokutoch toho viem nakecat dost, ale ked sa mam verejne postavit z ucelenymi poziadavkami, tak to len mlcim.
    publikované: 08.08.2009 21:15:11 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Tolstého blog by bol určite zaujímavý
    a akokoľvek by bol tematicky široký a bohatý na myšlienky a podnety, určite by neuspokojil zďaleka každého návštevníka blogu. Mne by chýbal prinajmenšom pohľad jeho ženy Sofie. Som sa dočítal, že Lev Nikolajevič si viedol denník ako zrkadlo svojho života od roku 1860, jeho žena Sofia od roku 1862.

    Keby bol počas života manželov Tolstých internet, určite by obaja blogovali :-).
    publikované: 08.08.2009 21:45:11 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  27. hmmm
    to je dobre, že ich aspoň obdivuješ!
    A čo sa týka Tolstého - písal o materializme ale i o duchovne. Kto chcel čítať, k tomu sa obrátil a tak svoje poviedky a romány ROZLOŽIL svojim"podanným" A prečo si taký pesimista k tej návštevnosti?
    publikované: 08.08.2009 22:16:33 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  28. ja si nestazujem na slabu navstevnost,...
    ...mne je len niekedy luto navstevnikov,ze co musia citat. :)
    publikované: 08.08.2009 22:23:03 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Šestko,
    taky L.N: Tostoj, nemal vyssiu navstevnost ako cely blog.sk. :) ==== o tejto návštevnosti som písala.
    Veď všetci neštudovali žurnalistiku ani nepíšu preto, aby získali Pulitzerovu cenu. NIkto čítať nemusí! Každý len môže, ak chce!
    Čo rozhodne o tom, čo je najlepší článok? Počet odpovedí?
    publikované: 08.08.2009 22:44:03 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  30. S blogem je to asi tak.
    Podle Mita. Tvůrčí přetlak, stress, starosti, svoje malosti, svoje představy čím by jsi chtěl být a nejsi, co jsi chtěl a nedokázal, co můžeš v životě litovat, to přetavíš na blogu, stačí se pouze dobře zanikovat.
    publikované: 09.08.2009 11:04:01 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Mito
    Na zaklade tvojich dovodov niekto pise blog a niekto zasa zajde radsej do krcmi, alebo si doma naleje, ako som cital prave v jednom clanku s nazvom "O alkohole, praci a resetoch mozgu ..." Ale myslim si , ze blog moze byt aj o inom...poznamky z precitaneho, ako bol tento moj clanok, alebo fotky z dovolenky....
    publikované: 09.08.2009 11:44:11 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Utopia blogu
    Mnoho filozofov (Platon,Bacon,Fourier, Thomas Mor) napisalo svoju utopiu, t.j. ako by malo vyzerat idealne mesto, resp stat. Ale este som nikde necital utopiu blogu, t.j. ako by mal vyzerat idealny blog.
    publikované: 09.08.2009 11:50:08 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Utópia blogu sa dá (približne) zhrnúť do výroku
    "Prejavy a vzťahy ľudí by mohli/mali byť na blogu lepšie než v reáli."
    publikované: 09.08.2009 12:36:24 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  34. No vidis Racan,
    a prave v tom je ta brutalita alebo lepsie brutalne zrkadlenie..;)
    ..ako z Vergilia: ani nie som takej zlej postavy, videl som sa na brehu mora, ked ma zrkadlila voda.
    publikované: 09.08.2009 12:47:36 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. jajaj, prečo brutalita či brutálne zrkadlenie?
    Na blogu sa správame tak, ako odpovedá našej prirodzenosti. Sme len trochu viac sami sebou, lebo ilúzia anonymity účinkuje podobne ako (mierna) alhoholizovanosť v reáli - odbúrava zábrany.
    publikované: 09.08.2009 13:06:54 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  36. takze
    je vyhranenejsie..mozno sa robi viac to a tak, co si zoci voci clovek predsa len malokedy dopraje ;-))
    V podtate si si odpovedal sam, vlastne si nechtiac aj pritakal ;))
    Hady netreba krmit ;)))
    publikované: 09.08.2009 13:56:39 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Žiadne pritakanie.
    Pod zábranami sa neskrýva nič brutálne, len väčšia autenticita a spontánnosť.
    publikované: 09.08.2009 14:00:54 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  38. ;))
    tsss...;))
    publikované: 09.08.2009 14:27:20 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. zaujimave prirovnanie,sestko,
    len neviem,ci v case agregatorov,rss,atomov,etc by sa nemal aplikovat akysi kozmopolitnejsi pohlad,pretoze vela userov nefunguje ako domicilovia,ale skor ako cestovatelia a ti mi pridu tazko zaclenitelni do nejakych struktur...nie presne takto som to myslela,len sa mi to nedari lepsie sformulovat...co uz:-)

    najvyraznejsie ma vsak zaujalo odsudenie vasne od jajaj:"No a ktora mocnost nici blog mesto ? blogera? admina? no predsa vasen!...takisto ako aj v zivote ...to najmocnejsie a predsa tak malomocne co nas ludi ovlada bez rozdielu ..alebo sa mylim?"...bud tomu nerozumiem,alebo mam chut ti napisat,ze sa mylis,pretoze vasen je podla mna uchvatna (hybna)sila,uzasny starter,uzasny motivator,uzasny udrziavac v chode..a vobec vasen je bomba...skusali ste niekedy nieco robit bez vasne...?
    publikované: 09.08.2009 15:42:57 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  40. Bonnie, někdy musíš svou vášeň krotit.
    Jsou situace, nehodlám je tu podrobněji rozebírat, kdy hrozí, ku příkladu, předčasná ejakulace:-)))
    A už kušuju, nebo mně zakážou, ale nedalo mi to. To se mi stává poměrně často, že mi nedá :-)))
    publikované: 09.08.2009 15:47:14 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Mito:-)
    nesuhlasim,ak je vasen dost silna,nasleduje druhe cislo...:-))
    publikované: 09.08.2009 15:51:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  42. Ty si číslo, to Ti povím, Bonnie! :-))))
    Ale pravdu díš, co by potom jinýho dělali rozvášnění lidi, až do rána bílýho, né:-)))
    Jde z Tebe, normálně, strach:-)))
    publikované: 09.08.2009 16:02:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  43. Mito,
    nejsom len tak hocijake cislo,pre upresnenie - som No1,aspon tak mi hovoria,tak na tom nieco bude azda:-))
    ano,mas pravdu,tiez neviem o vela zmysluplnejsich veciach:-))
    fiha,to som netusila,ze som taky bubak:-) tak sa maj na pozore!:-)))
    publikované: 09.08.2009 16:06:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  44. Bonnie, nebudeš mi asi určitě věřit, ale
    na nambruánky jsem měl tolik štěstí, že mě to skoro zabilo:-))
    Jinak, trošku odbočím, jedničky jsou vždycky lepčí než čtyřky. A víš proč? Nevíš. Odpovím si sám.
    Protože dýl vydržej! I do vosumdesátky:-))))
    publikované: 09.08.2009 16:16:07 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Mito,
    co je to nambruanky?
    uvidime,do 80-ky daleko:-))...ale..kto tu hovoril o 4-rkach?:-)))
    publikované: 09.08.2009 16:18:04 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  46. No jednotky, predsa, né? Bonnie!
    To se tak říká v Emerike i v Austrálien, že nambr uáán! A plácá se do nastavený dlaně.
    4-rky nemusím, ani o nich nesním. Co s nimi, že? Jsou takovým překvapením, že se lekneš a co potom? Ale o tom po tom:-)))
    publikované: 09.08.2009 16:28:12 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  47. Bonnie,
    presne , ak niečo robíš bez vášne, bez zápalu, výsledku chýba iskra, to správne orechové. Preto aj herci všetci nemôžu byť.

    Šestko,
    čo keby si teda ty napísal tú utopiu blogu, o ktorú všetkých vyzývaš. Veď aj ty si bloger. Niektorí je už zhrnuli v minulých dňoch. Ide o to či zostane utopiou.
    publikované: 09.08.2009 16:35:01 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  48. :-))))))))))
    ja som dneska akasi natvrdla:-)skoda,ze to nemozes animovat,skusam si predstavit to placanie do dlane,ani to mi nejde...pomoze mi kava?:-)) btw o tych nambruankach(uz to mozem pouzit,ked viem,co to je:-) ) by si mohol napisat,mohla by som si aspon dat pozor,aby som nikoho nezabila:-))))
    publikované: 09.08.2009 16:37:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  49. Akože nemůžeš si představit? Co si nemůžeš představit, Bonnie?
    Normálně, s předpažíš s paží do téměř do pravého úhlu, to je 90 stupňů, ale né Celsia, to je bod varu na rovníku,myslí se tím úhlová jednotka ve smyslu soustavy SI.
    Otevřeš pěst sevřenou, bekzbólka sice vypadne, ale nic se jí nestane, neboj!Ta něco vydrží.
    A někdo, kdo se chce svěřit, nebo dát najevo radost, nebo Tě povzbudit, Tě plácne. Měl by do tý dlaně, ale stávají se odchylnosti.
    A Ty nezapomeň zařvat Jóóó!!! To znamená jakože sme jedničky, jsme nejlepčí.
    publikované: 09.08.2009 17:10:29 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  50. diky za vyklad, Mito,
    som ready placnut si:-))
    publikované: 09.08.2009 17:43:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  51. No, Ty si redy,ale ja se bojim:-)))
    Si takova divoka, ze az! Tu si spominala cisla do neviem kolko, tak se nediv. Su uz pomerne star a nevydrzim vice jako spomenute ctyrky. Po paty je to uz poznat, ze melu z posledniho, ze saham na dno rezervy. A po sesty delam mrtvyho :-)))))
    publikované: 09.08.2009 17:55:04 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  52. Mito a bonnie spolu rezonujú..
    Ideálny blog? Pre mňa taký, kde sa autor tvorivo realizuje, je svoj. To je zmyslom blogu, podať autentický obraz človeka plus tú nadstavbu-produkt z tvorivej dielne. Tu sa len málo blogerov unúva priniesť niečo nekonformné alebo aspoň experimentálne.........
    publikované: 09.08.2009 18:20:03 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  53. dodatok: nemyslím to tak, že by nevedeli, jednoducho nové formy
    sa nikomu nechce skúšať...
    publikované: 09.08.2009 18:22:37 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  54. Presne! Haupt trefa!
    A to platí " Té co miluje čekuládku" i bůkzinovi.
    Blog je od toho, aby se našli lidi, který kašlou na to, čím jsou známí v okolí, chtěj opustit soukolí běžného fungování, které je bere nebo je nebere, které je vystaví, nebo je semele.
    Ber to tak, že všechno závisí od Tebe.
    Chceš bejt stáár? Chceš literáta?Udělám Ti literáta! Chceš básníka? Udělám Ti básníka! Chceš kick boxéra? Udělám Ti ho! Chceš romantika? Máš ho mít!
    Na blogu je to o tom, že splníš přání svoje a svého fanklubu.
    Já už jinej nebudu.
    Do nebíčka pozdravuju Nekudu Luďka,naučil mne nekonformnímu myšlení, s každým jenom v dobrém?
    No to né!!
    Formy moc nemusím. Pripomínajú mi normy. Ty nemám rád! Se přiznám.
    Tenhle blog by potřeboval trošku proluftovat,jako na protidrogovom."Proplachujeme, proplachujeme..." :-)))) Tím myslím pozitívně, že votevřít se, okysličit,nadýchat se a umně to vědět rozdejchat, když příde někdo jinak myslící.
    Je to jako s tou stolicí.
    Každej král má svůj dvůr, zeman zase dvorec,nakonec se ukáže, že král je vůl a panoš, že je borec:-)))
    publikované: 09.08.2009 18:43:30 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  55. coko,
    dakujem za sofistikovane ohodnotenie nasho statusu,hodnotit to ja,nevaham pouzit,ze spolu harasia:-))
    publikované: 09.08.2009 18:47:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  56. bonnie,
    mno...dalej to tam bolo aj inac, stacilo docitat ;-) ..a este daco, bol to usudok a nie odsudenie a otazka bola recnicka , ako ked hodis udicu a cakas na rybku,kosatku a dakedy sa ti pritrafi aj zralok, ked vies kde a ako treba nahodit o));)))
    ..aach ta vasen v tolkych podobach ;))
    Ahoj Mito! bolo mi potesenim diskurovat..oops.. vlastne sledovat vasne;)
    publikované: 09.08.2009 18:52:47 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. vsimla som si,jajaj,
    ale ja som sa chytila hned na prvu vasen:-)))
    publikované: 09.08.2009 18:55:07 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  58. Očúvajte, divožienky krásne....
    harašiť sa v Emériká sice zapovedá, no tu sa smie a hlavne musí!!
    Kto to neskusil, ať skúsi!! Je to fajnové!
    Keď to nepreženiete, ani v Emerikááá vás nezavřou!
    publikované: 09.08.2009 19:04:32 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  59. Jajajko,je to niečo ako
    strelit do krovia, kde sice nevidis, ale mohlo by Ta to zabit. Hovori sa temu pruskum bojem.
    Ale ne, ze bojim, bojim:-))))
    publikované: 09.08.2009 19:08:50 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014