Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boje neboje

Kresťania zvyknú hovoriť o duchovnom boji medzi silami dobra a zla v duši každého človeka, ale táto idea vznikla určite iba pozorovaním druhých ľudí, pretože pri  pozorovaním vlastnej duše to vždy vyzerá ako boj jedného dobra voči druhému. Najmä keď sa človek pozerá na boj pravicových a ľavicových ideálov vo svojej duši , ktoré väčšinou aj tak nebojujú, ale sedia akoby v kútoch boxerského ringu a chlípne pozorujú vystúpenie mažoretiek, zatiaľčo ring  sa takmer neustále rekonštruuje, vymieňajú sa laná i podlaha a ľavicový boxer, ktorý má viac chuti do zápasu, je z finančných dôvodou zaradený do rekonštrukčnej čaty ako pomocná sila, zatialčo pravicový boxer vraj stojí za celou rekonštrukciou ringu ako investor, teda keď sa človek pozerá na týchto dvoch zápasníkov, nevie povedať či bojujú na strane dobra alebo zla. Ľavicový boxer už aj stratil svoje fanynky, ktoré stratili vieru v jeho víťazstvo, keď sa presvedčili o jeho nedostatkoch pri výstupe na vrchol, hoci on v podstate nechcel stúpať na vrchol, on chcel naopak (je to vôl), vyhlásiť všetkých za víťazov, čo však dopadlo tak, že boli všetci porazení. Bol to vlastne druhý omyl týchto fanyniek - po tom ako sa prvýkrát pomýlili v tom, že boh chce od nich lásku. Pravda je však taká, že ony chcú lásku od boha a keď od boha, tak od boha a nie od vola. A pritom iba verili biblii, ktorej nejeden vôl zachránil život, práve preto, že sa v nej píše, že milovať treba aj volov.

Po vystúpení mažoretiek nastupuje na ring hudobná kapela. Jej členovia sú zjavne pravicovo orientovaní, hoci ani za ľavice sa im nežilo zle, hoci si nemohli spievať to čo sa im zachcelo a chcelo sa im ustavične spievať o politike,lebo sa im o tom vtedy vynikajúco spievalo. Teraz sú už naopak z politiky unavení a ich cieľom je odpútať obecenstvo od zápasu a   vytvoriť v ňom pohodu, čo sa im chvíľu darí, kým netrafí jedného z účastníkov trubka z lešenia. Tažko povedať, či je to chyba investora, alebo robotníka, niekto vraví aj o chybe kapely, niektoré fanynky sa znovu chytajú biblie.


z poznania seba samého | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014