Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja púť ku svätej garáži

Snažiť sa byť špičkou vo svojom odbore je ako snažiť sa o osvietenie. Jednotlivý odborníci dosahujú rozličné stupne dokonalosti,niekto dosiahne úplnú dokonalosť hneď, niekto v 50-tke a niekto len keď ak v budúcom živote.

Byť vyslaný na medzinárodnú konferenciu a zúčastniť niekoľkých prednášok včítane svojej vlastnej človeka až tak nepoteší, keď si predstaví, že musí pred množstvom ľudí, ktorí tomu zrejme rozumejú, vysvetliť, čo to vlastne celé dni robí. Čosi podobné som cítil na letisku, keď ma letisková kontrola vyzvala vyzuť si moje staré, pre mňa trochu smradľavé topánky, ale s hrubou podrážkou, v ktorých mi je tak teplo.

Ak sa vytrvalým pozeraním do monitora počítača dosahuje stav mysle schopnej povedať niečo na konferencii, stav mysle pilota vytrvale hypnotizujúcej prístrojovú dosku možno posúdiť podľa jeho hlásenia, v ktorom spomenie všetky nepodstatné dediny nad ktorými poletíme:

 „Vážený cestujúci, z košického letiska sme vyleteli smerom na juh, ale otočili sme sa nad železiarňami US Steel smerom na západ a práve máme možnosť vychutnať pohľad na štíty Tatier. Ďalej bude nasledovať Martin, Přerov, Boukovce, Bystřice nad Pernštejnem, Ždár nad Sázavou,  Havličkuv Brod, Svetla na Sázavou, Chotebor, Vlašim, Benešov – kde som sa narodil .........“

 Leteli sme v práve v strednej vrstve oblakov, lebo  blízko pri zemi bolo vidieť husté mračná a pár kilometrov nad nami ešte jedna vrstvu riedkych mračien, ktorú vidno v lete za slnečného počasia, keď sa stalo niečo neuveriteľné, totiž potom ako som odmietol jesť šunkovú žemľu som bol  presne podľa zákona karmy za svoje vegetariánstvo odmenený letuškou až dvoma syrovými žemľami z minulého letu. Navyše ponúkla dupľu aj tým, čo si dali šunkové žemle. V cieľovom meste, kde sa konala konferencia, som bol ubytovaný v hoteli Feng-shui, čo je podľa všetkého hotel, kde sa najlepšie cítia Japonci, ostaní sa tam cítia normálne zle ako furt, akurát im trochu viac na nervy kvapká fontánka na recepcii. Nadchla ma však jedna garáž v okolí hotela, ktorá sa mi zdá trochu vtipná, každopádne vo mne vyvolala rad otázok:



 Je to garáž, alebo kaplnka? V prípade, že je to garáž, bola to voľakedy kaplnka? Ak je to garáž, prečo vyzerá ako kaplnka? V prípade ak je to kaplnka, čo v nej robí auto?

na ceste k spaseniu | stály odkaz

Komentáre

  1. auto tam zjavne parkuje
    inak poznám pár ludí, ktorí by si ochranu nejakým svätým obrázkom či palstikou dali aj na drevenú kadibudku, na pár domoch som také čosi už videla, je fkat, že na garáži ešte nie, ale nečudujem sa :)
    veď autá sú dnes ľuďom pomaly viecej ako ľudia ..
    publikované: 26.02.2010 11:06:57 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ...jasne, ved pre ludi su vyhradene uz iba...
    .. pesie zony,to ja ako keby pre indianov rezervacie.
    publikované: 26.02.2010 11:15:49 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. som si hovorila,
    co to bude za ulet,ked som citala nadpis-zaver mu vsak dodal plny zmysel:-))
    napadlo mi,ze tazsi je zivot tych,ktori drzia nejaku formu diety-trebars celiatikom,fenylketonurikom,cholesterolikom,diabetikom,etc,ale prave aj vegetarianom,ktori dietu sice nedrzia,ale maju obmedzenia.ja mam stres uz len ked mam niekoho takeho "zivit",ze ci su dodrzane pravidla,ci mam vsetko,z coho mozem pokrm pripravit,ci som nepridala nieco,co tam nema byt,aby som neohrozila zdravie,alebo filozofiu konzumenta...
    ten svatostanok pre auto vyzera ako fotomontaz:-)...som zvedava,kedy zacnu auta parkovat v kostoloch:-)
    publikované: 26.02.2010 16:47:21 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. nie je to fotomontaz, naozaj...
    ...inak ja som len ciastocny vegetarian, svoju filozofiu presadzujem iba v restauraciach a ked si varim sam, inak tym okolie nezatazujem. Velmi dobre mi ale napr. padla nedava popolcova streda, lebo v restauracii, kde obedujem, mali v dennom menu odrazu tri vegetarianske jedla plus rybu. Kiez by boli kazdy den nie vianoce, ale popolcova streda...
    publikované: 26.02.2010 17:02:06 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. mozno je to kaplnka
    pre telesne postihnutych, ktori tak mozu dnu aj s autom...
    publikované: 26.02.2010 17:24:38 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. vidis, to mi nenapadlo
    Alebo mozno nejaky ciastocne zrakovo postihnuty vosiel do kaplnky, lebo sa mu videlo, ze je to garaz.
    publikované: 26.02.2010 17:34:05 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. no presne,
    restauracie,bufety,pumpy,atd sa chovaju uplne ignorantsky k ombedzencom (v ramci diet myslim,k takym normalnym obmedzencom sa tusim chovaju lepsie,ako k tym,ktorych myslim na zaciatku zatvorky),ba priam az diskriminacne,lebo mat vianoce na popolcovu stredu a konecne si dobre vybrat az z 3 jedal...no tak to je dost blbe,samoosebe,nieto ked este clovek musi skumat zlozenie na obaloch a spovedat casnikov z coho skutocne je to a to pripravene,aby to s tebou neslahlo,ked si to necenzurovane das.

    hanka,sestko: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    publikované: 26.02.2010 17:55:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Šestko :-)))
    Podľa mňa je to kaplnka pre auto... Veď koľkí dávajú auto na prvé miesto vo svojom živote!
    publikované: 13.03.2010 09:15:10 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  9. A teraz som si prečítala aj text a ostatné komenty...
    Petula napísala niečo podobné ako ja. Alebo lepšie povedané, napísala som niečo podobné ako Petula, to o tom aute. Nechtiac.

    K tomu letu: Vážení cestujúci chcú byť informovaní! Len potom sa všetci tlačia k tým malým okienkam, aby sa pozreli. A to aj v prípade, že pôvodne ich to vôbec nezaujímalo. :-)

    Pekný deň!
    publikované: 13.03.2010 09:25:27 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Dik Martha
    K tomu letu: Cestoval som uz lietadlom asi dvadsatkrat, ale prvykrat som sa stretol s takym podrobnym popisom trasy, preto mi to pripadalo zabavne. Navyse ked pilot svoje hlasenie opakoval v anglictine, v polovicke hlasenia mu to preplo do cestiny a skoncil svoje hlasenie v cestine. Smiali sa na tom aj zahranicni cestujuci.
    publikované: 13.03.2010 10:19:36 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014