Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tvrdá ekonomika lásky

Komentár za komentár. Pochvala za pochvalu. Úsmev za úsmev.

    Prihovoríš sa - rozprávajú sa s tebou. Neodpovedáš, prestanú sa s tebou rozprávať. Gratuluješ - gratulujú ti, dávaš darčeky - dostávaš darčeky, pozývaš - dostávaš pozvania.  Čo ak sa nám jedného dňa prestane chcieť rozprávať? Ako rýchlo postrácame svojich priateľov? Dokedy budeme solventný na pekné slová? Existujú absolútne nesolventní, po uši zadĺžení ľudia s hlavou plnou nepríjemných tém a nepekných slov. Kto sa s nimi bude baviť? Iba ak farári, či psychiatri. Dokonca aj veľmi dobrí ľudia, takmer anjeli, sú ochotní reagovať milo na nemilé iba určitú dobu.

Je pravá láska poprením tvrdej ekonomiky lásky? Niekto sa na teba usmeje a ty sa ešte viac zamračíš. Milo sa ti prihovorí a ty mu odvrkneš, nech sa stará sám oseba. Usmieva sa však stále viac. Páčiš sa mu možno práve kôli tomu. Páčiš sa mu práve tak ako si. Nesnažil sa totiž zapôsobiť, nepočítal s milou odmenou, len sa zaujímal a zaujíma sa naďalej.


z osamelosti | stály odkaz

Komentáre

  1. sestko
    ;-) musela som sa usmiať, lebo mi to prišlo, ako keby si písal komentár k jednému z mojich príspevkov...ale/to máš rád, nie?;-)/teraz čisto na margo psychologických príspevkov, netreba veci vytrhnúť z kontextu, ale pozrieť celé a zmysel toho sa nájde /o pár dní by sa to mohlo stihnúť, tak keď to bude celé, potom čakám na Tvoj komentár;-)/ celá tá téma, ktorú opisujem sa týka vzťahov, toho ako fungujú a hlavne ako pristupovať k riešeniu problematických vzťahov... a teraz k Tvojmu článku...správanie človeka je posilňované odmenou...odmena neznamená len materiálne veci, pre každého je odmena niečo iné/a tiež závisí od viacerých vecí, čo v danej chvíli vezme človek ako odmenu/...veľa vecí, o ktorých si tu napísal možno nájsť v príspevkoch psychológia na každý deň, veta "Dokonca aj veľmi dobrí ľudia, takmer anjeli, sú ochotní reagovať milo na nemilé iba určitú dobu." je tam presne popísaná...To, čo si napísal a ako si to myslel je naozaj tak, pravá láska je pravá láska, nemala by byť ničím ovplyvnená a ľúbi toho druhého takého aký je...no ak chceš niekoho získať, používaš určité formy správania, ak Ti na niekom niečo nevyhovuje a trápi Ťa to, musíš mu to povedať, ak máte byť obaja šťastní, ak ten druhí neraguje, musíš sa rozhodnúť pre nejakú stratégiu, čo s tým a rozhodnúť sa pre spôsob riešenia situácie...atď, atď...pri Tebe sa stale zamotám, lebo to by sme sa rozprávali a písali do noci...;-)
    publikované: 20.07.2006 22:08:40 | autor: angie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Niektorí ľudia chcú mať proste pokoj...
    ...a niektorí to nie a nie pochopiť.
    publikované: 20.07.2006 22:33:38 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014