Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Natoto sme štrngali kľúčami

Moja pracovná doba môže byť symbolicky lemovaná šéfovou raňajšou rečníckou otázkou : "Boha, čo nemôžete spať?" a jeho večernou rovnako posmešnou otázkou :"Boha, čo už nejdete domov?" . Náplň pracovnej doby zasa najlepšie vystihuje jeho hláška : " Natoto ste štrngali klúčmi, aby ste mohli takto pracovať". Ráno s ešte zo včerajška unaveným slziacim zrakom , s obavami očakávame príchod toho, ktorý má otázky na všetky naše odpovede - večer zasa, kedy už máme z myšky svalovku ,pobalených, oblečených, na odchode, zdraviacich " Tak dovidenia, zajtra!" nás  z kancelárie s koberčekom zastavuje otázka: "Daj mi update! Čo si dnes urobil?".  A potom najmä v zime, teplo oblečení, zakrútení do šálov a zabalení do vetrovky, riešime vo dverách neriešiteľné problémy spolu s dilemou či sa ešte vyzliesť, lebo to bude na dlhšie, alebo sa nevyzliesť, lebo budú stačiť len zo dve-tri vety, prešľapujúc .......nakoniec spotení utekáme, preč, preč núdzovým východom , zdá sa, že už nás nikto neskrotíííí......(s výčitkami svedomia)........  A už dávno nedúfame v to, čo nám sľúbil, že keď raz budeme fakt dobrí, tak budeme všetci sedieť na pláži a pošleme raz za deň iba zopár mailov. Jediná skutočná motivácia k práci je zbaviť sa práce, ale tej akoby nie a nie sa zbaviť.

 


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. Šestko... tak toto mi neuveríš...
    Práve som dopísala príspevok o nadšení z práce... :-)))) Tie Tvoje kľúče mi symbolizovali november a slobodu po ňom... Tak Ťa pozdravujem. A otázočka: Asi sa už nemusím pýtať, či si v práci šťastný? Že by kvôli kolegyni???
    publikované: 17.05.2008 12:25:09 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ahoj Martha....
    ....mam teraz tazke obdobie...a ziadnu kolegynu.
    publikované: 17.05.2008 14:01:24 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Šestko...
    tak to mi je ľúto - myslím to, že máš ťažké obdobie. Ale dobre, že máš aspoň prácu... Páči sa mi ako si napísal, že šéf má všetky otázky na Vaše odpovede... Ono niekedy je šéf ten posledný kto sa dozvie, čo ste mali vlastne urobiť.. pod jeho vedením. Tak mu to, podľa možnosti, nekaz. Lebo to už nebude potom šéfova sladká nevedomosť, sladké ničnerobenie. :-)))
    publikované: 17.05.2008 14:11:45 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  4. jeeej
    sa mi ten clanok paci... a este viac tie obrazky!
    :)))
    publikované: 17.05.2008 15:59:34 | autor: hm (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. aj mne sa paci...
    ...rad citam svoje clanky.
    publikované: 17.05.2008 19:12:40 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014