Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mudrosti menej chytreho zamestnanca

Clanok obsahuje rady "iniciativneho blbca", zamestanca, ktoreho skusenost natolko poucila, ze sa chvilami zda, akoby uz nic nerobil.

My zamestnanci mame chvilky jasnejsie i chvilky uplnej tuposti.
Rada znie - pripravujme sa na svoje slabsie chvilky. Myslime na nich, tak ako rodic mysli na svoje neskusene dieta.  Snazme sa nestracat pri planoch do buducnosti z pamate, ze byvame zabudlivi, nesustredeni a nechapavi. Radsej dokoncme kazdu vec hned, ak ju chceme vobec niekedy dokoncit. Budme radi,ak si o nas ostatni myslia, ze sme neschopni. Nechavajme ich v tom - budu nas potom viac kontrolovat a nedovolia nam urobit tolko chyb. Nejaku tu sebauctu potlacajme myslienkami tohto clanku. Mudre je predpokladat hlupost a zabudlivost nielen u seba, ale i u inych. Aby sme potom nemuseli hovorit :"A to ste si nevedeli domysliet?" "Ako ste si to mohli nevsimnut?". "V tejto firme je to fakt ako u debilov na dvore!"  Napriek e-mailom su dnes velke problemy s komunikaciou.  Hlava nevie co robi ruka. Nevieme sa dohodnut a skoordinovat pri rieseni pracovnych uloh.  A necudo, ved kazdy mame niekedy problem skoordinovat sa sami so sebou, ujasnit si sami pre seba, co vlastne chceme a nechceme, co treba a netreba robit. Snazme sa aspon svoju pracu urobit tak dokladne a  zrozumitelne,aby tomu porozumel kazdy blbec. Dokonca aj my sami (po tyzdni).

Skratka-mudrostou hlupaka je nedovera voci vsetkemu,najma voci svojim vlastnym
schopnostiam ako to trefne vyjadril jeden dedko, ked sa stazoval svojim priatelom:
"Dnes sa uz nicomu neda verit - chcel som si prdnut a posral som sa!"


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. ten vtip na zaver
    bol dobry
    publikované: 25.06.2006 21:34:25 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Tak veru...
    ...ale podľa mňa je to srandovné "tváriť" (podaktorí sme sa s tým už narodili) sa ako hlupák. Lebo jednak nemáš žiadnu zodpovednosť (nikto sa na teba nespoľahne), druhak nikto po tebe nič nechce a treťak sa ľudia zvyknú odhaľovať. Teda asi si myslia, že ja ako hlupák ničomu nerozumiem a tak si nedávajú pozor na ústa. A štvrťak väčšina vecí sa ti prepečie, lebo "veď ty za to vlastne ani nemôžeš". :)
    publikované: 26.06.2006 11:19:59 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. najlepsia sranda
    Najlepsia sranda je, ked sa pri tom hrani na hlupaka neobavas vypovede. Napr. ked priamo chces dostat vypoved.
    publikované: 26.06.2006 11:34:17 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ja som pracovala...
    ...vo firme, kde mali z hlupákov radosť. A dokonca mi vraj chceli stornovať výpoveď.
    publikované: 26.06.2006 12:00:34 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014