Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Metapracovné úvahy

Jediné čo viem ešte v práci poriadne urobiť, je poriadne si kýchnuť. Na počudovnie ešte  stále mi niekto zaželá "Nazdravie!". Ináč ešte rád chodím na WC. Kúpil som si semišové topánky a stále sa mi podarí ofŕkať si tú ľavú. Aj keď potom oba topánky v umývadle navlhčím a utriem, aby nebolo na prvý pohľad jasné, že som sa práve občúral, ostávajú mi na nej fľaky. Sčasti potom celý čas  tŕpnem , že si to niekto všimne, sčasti mám z toho pocit akejsi vnútornej nezávislosti, nekonformity a antikonzumu.

Mnohí ľudia burcujú proti konzumu, ale nevedia prečo vlastne ten konzum nemajú radi. Mne je to jasné. Nemám rád prácu -> nemám rád výsledky práce -> nemám rád výrobky -> nemám rád konzum výrobkov.

Som mestský človek. V prírode nedokážem žiť. Ale v meste mi je nedobre z toho, že kde sa pozriem všade vidím výrobky... stoličky, okná, počítače, koberce, budovy, chodníky, cesty, autá, šaty...je mi skoro zle z toho, keď si pomyslím, koľko práce je za tým a koľko práce nás ešte čaká a neminie.


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    ale aj tie vyrobky predstavuju hodnoty. i ked vacsina z nich je konzum :(((
    publikované: 04.08.2007 10:27:13 | autor: domiNIK (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja si bez tych vyrobkov uz niekedy neviem predstavit svoju existenciu, asi som rozmaznana:)
    no a pracovat by mal asi kazdy...sice neviem vyvodit vseobecny zaver preco, ale asi kvoli tym vyrobkom, lebo ked budu pracovat vsetci, budu mat vsetci osoh z produktov, ktore vyrobia a tym padom budeme mat vsetci vsetko co chceme a budeme si rovni a spokojni:)
    publikované: 04.08.2007 11:28:32 | autor: svetluska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. nespokojnost v kulture
    Ani ja si neviem predstavit svoju existenciu bez knih, bytu.. a mozno aj internetu, mobilu. Ale nechce sa mi velmi pracovat, preto sa snazim vo vselicom uskromnovat. Nemyslim, ze niekedy budeme rovni a spokojni, aj ked by to bolo pekne.
    publikované: 04.08.2007 13:23:35 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014