Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lepší idú ďalej, mi ostávame tam kde chceme.

Ako nebyť panákom.
Ako vyzerá taký panák? Ak ľudia prichádzajú, omylom mu podávajú ruku. Ak odchádzajú,poučení, už mu ju nepodávajú. Verte mu ,nechce byť panákom a predsa sa mu často stáva, že ním je . Lebo chvíľu chce a hýbe sa na vnútorny pohon a zrazu z ničoho nič už nechce, len musí, vonkajšie okolnosti ho udržujú v pohybe a hýbu ním ako panákom. Áno je v tom i sex. Po sexe býva v takom stave, že by  sa nečudoval, keby ho ráno zrazila hoci aj  električka. Akoby si to zaslúžil. V práci sa mu chce plakať. Jediná znesiteľná činnosť je sedieť v krčme pri panákovi. Preč od všetkej zodpovednosti, tej tažoby, ktorá ho tlačí k zemi a ničí jeho dobrú náladu a ľahkosť. Nemožnosti nechať všetko tak a začat niečo nové a zaujímavé.  Scheisse! Krucinál fagot Himmel Herrgot!  Nič zo  Schopenhauera ani Seneku. Iba nadávky v jazyku jeho chlebodarcov. Lepší idú daľej, on ostáva tam,kde nechce.

či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. Šestko...
    Ty si pekne rozparádil... teda rozčúlil. Takže nemeckí chlebodarcovia?
    A "Lepší idú daľej, on ostáva tam,kde nechce." Toľko to má významov, až sa bojím, že je to iba konštatovanie skutočnosti.
    publikované: 22.03.2008 12:15:57 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Martha, ja tiez vyznamy akosi dnes nevidim...
    ....ta veta mi napadla v svetlejsej chvilke. Akurat som ale zbadal tu hrubku v nadpise.
    publikované: 22.03.2008 12:23:15 | autor: sestko (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Šestko...
    Výnimočne alebo pre zmenu som si tú hrúbku v nadpise nevšimla... Ale čo Ti bráni v tom opraviť ju????? Ten kto ostáva tam kde nechce má buď smolu, alebo nemá dosť znalostí, známostí, výdrže, prestíže, akože nemôže... alebo skrátka nechce... alebo sa mu nechce... niečo zmeniť, ísť ďalej a tak ďalej??? A vieš čo, radšej nalej... :-))))
    Trochu som sa pobavila... Aj ja niekedy niečo napíšem a potom neviem čo s tým...
    publikované: 22.03.2008 13:13:42 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Martha, vyborna analyza dovodov...
    ....este by som pridal... alebo to nema zmysel,nieco menit ,ist dalej... ...alebo vsade inde by mu bolo aj tak horsie.. ...alebo je vdacny svojmu sefovi.. ...alebo vsetkym povedal,ze on sa nevzda, ze jeho budu musiet iba vyhodit... alebo je to skratka masochista a je zvedavy ako dlho sa to v takej pozicii da tahat a kam to az povedie...

    Nadpis uz neopravujem, ked som ho uz opravil v komentari?
    publikované: 22.03.2008 15:42:17 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014