Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Košice – vaše dovolenkové mesto

Na pódiu za divadlom, presne tam kde voľakedy bývalo popravisko, sa konajú zaujímavé hudobné koncerty.....
Kultúra

Na pódiu za divadlom, presne tam kde voľakedy bývalo popravisko, sa konajú zaujímavé hudobné koncerty. Príjemným osviežením môže byť aj návšteva klimatizovanej hrobky kniežaťa Rákociho v podzemí Dómu  svätej Alžbety . Ten je už 630 rokov nedostavaný ,lebo mu stále chýba jedna veža. Do tej druhej možno vystúpiť. Za povšimnutie tam stoja hlavne všadeprítomné klince na okenných parapetách, ktoré znemožňujú pristáť holubom, včítane ducha svätého.


Pohostinnosť

Košičania ako už všetci slováci strácajú svoju pohostinnosť a bezprostrednosť, ktorú mali iba preto, že sa nebáli o svoj majetok a peniaze, lebo žili v socializme, kde bolo všetko všetkých, alebo vo feudalizme, kde nemali nič. Napriek tomuto faktu, trhová ekonomika spôsobila, že rozlohou najväčšie historické centrum na Slovensku je dokonale prešpikované pohostinstvami, kaviarňami a cukrárňami, za čo si vyslúžilo titul „Najväčšia krčma pod holým nebom na Slovensku“. Z bohatej ponuky odporúčam Minicukráreň na Hlavnej, kde nič nemajú a smrdí to tam jak za ponožkami. Vlajkovou loďou v ubytovacích službách je bývalý hotel „Slovan“, dnes hotel „Hilton Double tree“. Pre adrenalínových turistov a zároveň pravých národovcov je tu možnosť vymeniť pod rúškom noci nápis „Hilton double tree“ späť na „Slovan“.


Doprava

Systém platieb za mestskú hromadnú dopravu je tak zložitý, že sa v nej nevyznajú ani zamestnanci dopravného podniku. Bol zrejme prebraný bezo zmien z Bratislavy alebo  Prahy. Trasy liniek sa menia tak často, že je zábavné sledovať ako sa niektorí cestujúci strhnú , keď ich autobus náhle odbočí z trasy, na ktorú sú zvyknutí. Lístok na električku si možno kúpiť aj zaslaním cez sms, ale možno vám dôjde, až ked už dávno nebudete cestovať.


z Košíc | stály odkaz

Komentáre

  1. :DD nuž, aj som sa zasmiala.
    Duch svätý zabodoval.
    Tak múmia Rákocziho má klimatizovanú luxusnú katakombu zatiaľčo v mojej pracovničke si musím púšťať starý ventilátor. Mrcina Rákocziho má prednosť pred živými,tfuj.
    publikované: 18.07.2009 12:46:55 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ani my v práci nemáme klímu...
    ..minulý rok sme mali teplotný rekord 36 stupňov. A predstav si ešte, že klíma z hrobky vyfukuje vzduch na ulicu....
    publikované: 18.07.2009 13:26:11 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Fakt, sestko, a tie mikroby
    zo 17.storocia budu potom bludit kosickymi ulicami a obcerstvovat miokrobialny ekosystem na vichodze...
    publikované: 18.07.2009 13:56:04 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  4. sestko, ja som mal vlani 38° ... :-)
    tento rok zatial "len" 35° :-)
    publikované: 18.07.2009 14:26:43 | autor: sagi (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. sagi
    Blahozelam k rekordu 38. V takom pripade je uz asi lepsie, ked je v praci co najviac ludi, lebo potom, kedze su chladnejsi ako okolie by mohli stiahnut teplotu vzduchu aspon na 36,5.
    publikované: 18.07.2009 14:40:32 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. sestko :)
    mas nejaku blbu naladu... co ta v meste tak vytocilo? bud rad, ze mame take pekne mesto..aj napriek zhovadeninám... porovnaj s inymi a uznas :)
    publikované: 19.07.2009 09:17:57 | autor: janusha (e-mail, web, autorizovaný)
  7. janusha
    Mas trochu pravdu s tou naladou. Kosice su prijemne mesto, ale povedal som si , ze sa koli nalade a tomu , ze sa mi zda vsetko nezmyselne, nebudem nutit ku chvaleniu, ale ze aspon fajne vsetko pokritizujem...
    publikované: 19.07.2009 09:47:25 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014