Zamestnanec

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

hrajem so sefom taku hru

Citali ste niekedy rozpravku v ktorej sa gazda a paholok dohodli, ze tomu kto sa z nich prvy nahneva, moze mu ten druhy stiahnut kozu s chrbta?

Ja  s mojim sefom  hrajem takuto hru. On mi dava ulohy, ktore sa nedaju z casovych, vedomostnych a inych dovodov splnit, pricom ich prezentuje ako jednoduchu vec, ktora sa da za par minut zvladnut a hocikto, koho  by sme stopli na ulici , by to po kratkom zauceni dokazal.

Ja sa naoplatku tvarim, ze ide o velmi zaujimave ulohy a hned sa pustam do rozsiahleho planovania neuskutocnitelnych postupnych krokov, nevyhnutnych opatreni, nakupu novych prostriedkov a pod.. V skutocnosti je to vsak iba zakryvaci manever pre skutocnu cinnost - vymyslanie vyhovoriek preco sa vsetko nedalo urobit.

Zatial nikto z nas nepokazil tuto hru spravame sa slusne a obcas si dokonca verime. Ale vacsinu casu tak ci tak prehravame. V duchu sa hnevame a pestujeme si zaludocne vredy a ine neduhy. Zatial sa vsak nikto z nas nenastval tak velmi, aby sme sa rozlucili.

 


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. vyzerá to tak,
    akoby si pracoval na niektorom z ministerstiev, alebo priamo vo vláde. Ak nie, tak to čo sa deje u vás vo firme je oproti nim len slabý odvar. Berú tam väčšie prachy a vredy si nepestujú. Takže môžeš byť kľudný, hrajte sa ďalej a ak za to predstieranie aj poberáš odmenu, niet čo riešiť. A čo ambície a svedomie - tie časom stíchnu a pekne so sklonenou hlavou budú postupovať v rade na chlieb
    publikované: 24.05.2006 10:17:32 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. phil
    ...si ma ukludnil. Necham teda ambicie a svedomie postupovat dalej v rade na chlieb.:-)
    publikované: 24.05.2006 20:19:34 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no..
    Skuste si vymysliet aj pravidla hry ;))
    publikované: 06.06.2006 14:07:11 | autor: Anne (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014